59. рођендан Центра

59. рођендан Центра

Време брзо пролази. Као да је било јуче када писали смо о 58. рођендану наше установе и о томе да Центар за социјални рад у 2020. години очекују изазови несвесни тежине речи изазов.

Данас славимо 59. рођендан.

И заиста, десило се оно за шта смо се спремали – одвајање дела услуга на локалном нивоу у посебну установу. Ово није ништа ново и у складу је са трендом у социјалној заштити. На тај начин град има бољу контролу и могућност да успешније пружи услуге социјалне заштите на локалном нивоу. Са друге стране, радницима Центра се пружа могућност да се фокусирају и унапређују свој рад на оном што је основна делатност Центра за социјални рад као органа старатељства – социјална заштита, заштита породице и брига о нашим суграђанима који су се из неког разлога нашли у стању социјалне потребе.

Оно за шта се нисмо спремали и што је чинило и чини прави изазов је спровођење делатности Центра у условима глобалне COVID 19 епидемије. Поводом проглашења ванредног стања и препоруке Владе Републике Србије, у Центру за социјални рад града Зрењанина успостављен је процес рада сваког радног дана у временском периоду од 07h до 15h, а стручни радници центра су свакодневно преко апликације градског позивног центра радили тријажу и након процене ситуацију покретали професионално вођен поступак у циљу задовољења потреба и превазилажења проблема корисника.

Старији годину дана, спремно очекујемо нове изазове и улазимо у годину јубилеја када ћемо поносно прославити 60. рођендан Центра у 2021. години.

Колектив ЦСР Зрењанин

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА
Skip to content