Малолетни починиоци кривичних дела помагаће напуштеним животињама

Малолетни починиоци кривичних дела помагаће напуштеним животињама

Удружење љубитеља животиња и природе „Зелене шапе“ закључило је са Центром за социјални рад у Зрењанину споразум о сарадњи.

Овим споразумом регулисано је укључивање малолетних починилаца кривичних дела у друштвено користан рад, као вид васпитне мере. Они ће бити укључени у активности које имају за циљ помоћ напуштеним животињама и природи.

„Свака помоћ нам је потребна, а на овај начин урадићемо много тога корисног за целу заједницу. Сврха ове васпитне мере јесте да се утиче на развој и јачање личне одговорности малолетника, на васпитавање и правилан развој његове личности, како би се обезбедило његово поновно укључивање у друштвену заједницу. Сврха рада, односно посла који малолетник треба да обави, мора бити усмерена првенствено на уклањање штетних последица кривичног дела због чијег чињења му је изречена посебна обавеза“, објашњавају у удружењу „Зелене шапе“.

Активисти овог удружења се надају да ће на овај начин правилно усмерити и научити малолетнике правим вредностима. Самим тим, урадиће пуно за добробит животиња и природе.

Извор: https://www.zrenjaninski.com/

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА
Skip to content