Програм за унапређење услуга менталног здравља за младе

Програм за унапређење услуга менталног здравља за младе

Град Зрењанин одабран за имплементацију пилот Програма за унапређење услуга менталног здравља за младе који спроводи UNICEF у партнерству са Министарством здравља.

Поводом почетка имплементације Програма за унапређење услуга менталног здравља за младе и који тренутно тестирају Минимални пакет услуга данас је у Барокној Сали Градске куће одржан састанак представника UNICEF Србија и Министарства здравља са представницима просвете, здравства, социјалне заштите, Црвеног крста и Канцеларије за младе из нашег града, а догађају је присуствовао и помоћник градоначелника за ресор младих Рајко Капелан.

Присутне је најпре поздравио заменик градоначелника Саша Сантовац који се захвалио свима који су узели учешће у овом, како је нагласио,  веома важном Програму за унапређење услуга менталног здравља за младе.

Заменица директорке UNICEF – а Србија Јоси Буркхарт захвалила је Граду Зрењанину и заменику градоначелника на добродошлици и подршци  и изразила задовољство што се овај скуп одржава у предивној згради Градске куће.

Иначе, Зрењанин је изабран да буде један од свега три града у којима ће ове услуге бити пилотиране и евалуиране, и на основу тога ће бити развијен предлог унапређивања услуга за адолесценте и младе у сва три сектора здравство, образовање и социјална заштита.

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА
Skip to content