ПОТПИСИВАЊЕ СПОРАЗУМА О САРАДЊИ НА УВОЂЕЊУ И ЈАЧАЊУ СИСТЕМА РАНИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА У ГРАДУ ЗРЕЊАНИНУ

ПОТПИСИВАЊЕ СПОРАЗУМА О САРАДЊИ НА УВОЂЕЊУ И ЈАЧАЊУ СИСТЕМА РАНИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА У ГРАДУ ЗРЕЊАНИНУ

17. новембрa 2022. године у Управној згради Предшколске установе Зрењанин потписан је Споразум о сарадњи три установе у оквиру имплементације програма Породично орјентисане ране интервенције.

Споразум су потписали Жељко Цвијановић – директор Предшколске установе Зрењанин, Оливера Лисица – директорица Центра за социјални рад и Милан Миљуш – директор Дома здравља „Др Бошко Вребалов“.

Потписивању су присуствовали проф. др Шпела Голубовић – супервизор, Јелена Петковић-ментор програма Породично оријентисаних раних интервенција и психолог, Лана Вучићевич Миладиновић – координатор пројекта, психолог и терапеут Београдског психолошког центра, као и чланови локалног тима за ране интервенције.

Породично оријентисане ране интервенције подразумевају рано препознавање развојних ризика, потешкоћа и сметњи код детета, процену потреба за додатном подршком, и услуге подршке родитељима да заједно са стручњацима из ове три институције подрже оптималан развој и напредовање детета.

Обезбеђена је и опрема у нашем граду зарад реализације овог програма, у виду асистивне технологије, рачунара и дигиталне опреме, дидактичких материјала, намештаја прилагођеним потребама деце и родитеља, транспортних средстава, као и обука за оснаживање стручњака.

Пројекат Породично оријентисане ране интервенције покренуо је УНИЦЕФ у сарадњи са Министарством здравља, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарством просвете и другим партнерима.

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА
Skip to content