Министар Зоран Ђорђевић: Детету што пре да се обезбеди старатељ

Министар Зоран Ђорђевић: Детету што пре да се обезбеди старатељ

09.09.2020. – Зрењанин

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је данас са надлежнима у Центру за социјални рад у Зрењанину поводом трагичног случаја који се догодио јуче у овом граду. Подсетимо, С. М. је јуче ујутро, у насељу Багљаш, ножем усмртила свог супруга. Како се незванично спомиње, то је учинила наочиглед њихове петогодишње ћерке.

Ђорђевић је у разговору са представницима Центра, који је преузео бригу о девојчици, истакао да је неопходно да се она у што краћем року збрине на најадекватнији начин.

Он је нагласио да је одмах након сазнања о овом догађају наложио Центру за социјални рад да одреди психолога који ће имати посебне третмане са дететом, како би се, колико је то могуће, ублажиле све последице које може да има у будућности.

„Тренутно је најбитније да се овом детету пружи сва адекватна пажња и да му се што пре обезбеде старатељи који ће о њему бринути. Веома је важно да свако дете заштитимо од свега што може да угрози безбрижно детињство. То је обавеза државе. Дете је приоритет и морамо да се постарамо сви заједно да добије неопходну помоћ и подршку“ – поручио је Зоран Ђорђевић.

Након посете Центру за социјални рад, Ђорђевић је посетио и девојчицу која се тренутно налази код сродника. Са њима је разговарао о њеном тренутном стању.

Министар је посебан апел упутио медијима. Истакао је да и они треба да заштите дете и да не објављују информације, посебно не оне које нису утемељене на чињеницама, а које би у неком будућем периоду могле да на дете оставе још веће последице.

Извор: https://www.zrenjaninski.com/hronika/ministar-zoran-djordjevic-detetu-sto-pre-da-se-obezbedi-staratelj/?fbclid=IwAR1kJwQHiUbzASJEyKOJk55-Cf7LNX8ijWSnaH54FvtOp5AVcosmxGh6xt0

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА
Skip to content