Vesti - Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"


POMOZITE PEDIJATRIJSKOJ SLUŽBIDobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


četvrtak 24 maj 2018
PROJEKAT „UNAPREĐIVANJE PODRŠKE ŽENAMA SA INVALIDITETOM“
Prvi seminar za članove radnih grupa centara za žrtve seksualnog nasilja u okviru projekta „Unapređivanje podrške ženama sa invaliditetom“ održan je 24.05.2018. u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin. Ključna tema seminara je prepoznavanje specifičnosti načina na koji se ostvaruju prava, odnosno zadovoljavaju potrebe žena sa Invaloditetom koje su doživele nasilje u porodici, sa naglaskom na seksualno nasilje.
Seksualno nasilje je ozbiljno pitanje javnog zdravlja i ljudskih prava sa posledicama po fizičko, mentalno, seksualno i reproduktivno zdravlje žena. Uz to, seksualno nasilje, seksualnost žena sa invaliditetom i žena uopšte, u ovdašnjoj kulturi graniči se sa tabuom. Zbog toga je projekat „Unapređivanje podrške ženama sa invaliditetom“, koji organizacija ... IZ KRUGA – VOJVODINA iz Novog Sada sprovodi u saradnji sa Agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena – UN Women, i uz finansijsku podršku Evropske komisije, usmeren ka centrima za žrtve seksualnog nasilja. Ovi centri, osnovani pri opštim bolnicama u sedam gradova Vojvodine, rezultat su projekta „Zaustavi – zaštiti – pomozi“ koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u saradnji sa Centrom za podršku ženama iz Kikinde, uz finansijsku podršku UNTF-a.
Bojan Vukov u četvrtak 24 maj 2018 - 05:00:27
ponedeljak 21 maj 2018
USPEŠNO REALIZOVANA JOŠ JEDNA AKCIJA PREVENTIVNIH BESPLATNIH PREGLEDA
U sklopu akcije besplatnih preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koji su održani u nedelju, 20.05.2018. godine, u Opšptoj bolnici Zrenjanin interesovanje građana je bilo veliko. Urađeno je 282 pregleda, od toga 100 kardioloških pregleda (EKG i merenje krvnog pritiska), 113 dermatoloških pregleda (pregledi mladeža) i 69 laboratorijskih analiza holesterola i triglicerida.

Bojan Vukov u ponedeljak 21 maj 2018 - 03:59:33
petak 18 maj 2018
NOVI BESPLATNI PREGLEDI ZA SVE GRAĐANE

U sklopu osme po redu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 20.05.2018. godine biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin za sve zainteresovane građane.

Pregledi će se vršiti u periodu 8.00 – 16.00 sati i to:

- Kardiološki pregledi (EKG i merenje krvnog pritiska) – na šalteru br. 7 Specijalističke
poliklinike,

- Dermatološki pregledi: pregledi mladeža – na šalteru br. 11 Specijalističke
poliklinike,

- Vrednosti triglicerida i holesterola (LDL, HDL) u krvi – u Biohemijskoj laboratoriji - za
ovaj pregled ne unositi hranu 12 sati pre vađenja krvi.

Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).

Bojan Vukov u petak 18 maj 2018 - 06:28:49
četvrtak 17 maj 2018
MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA I MEĐUNARODNI DAN BABICA U OPŠTOJ BOLNICI
Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara – 12. maj i Međunarodni dan babica – 5. maj obeleženi su u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin svečanim skupom i uručenjem priznanja medicinskim sestrama i tehničarima i babicama, kao i jednom odeljenju. >>
Bojan Vukov u četvrtak 17 maj 2018 - 06:39:06
SVETSKI DAN BORBE PROTIV HIPERTENZIJE
Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv hipertenzije – 17. maja, načelnica Internog odeljenja dala je odgovore na najčešće nedoumice o ovoj bolesti, kako bismo skrenuli pažnju i informisali građane o značaju otkrivanja bolesti na vreme.
Zašto se ceo svet bori protiv hipertenzije?
Povišen krvni pritisak (hipertenzija) je bolest sama za sebe ali je i jedan od najčešćih zdravstvenih problema današnjice i veliki faktor rizika za pojavu brojnih bolesti, među kojima su kardiovaskularne bolesti, infarkt miokarda, srčana slabosti, nastanak šloga i periferne vaskularne bolesti.
Širom sveta je zabeležen porast broja osoba s hipertenzijom i predviđa se da će do 2025. godine taj broj iznositi neverovatnih 1,56 milijardi obolelih.
Srbija se nalazi u grupi zemalja sa visokom učestalošću hipertenzije među odraslim stanovništvom. Skoro 50% odrasle populacije ima hipertenziju, a samo 50% od obolelih znaju da je imaju,a od onih koji znaju da je imaju tek 50% se leči. >>
Bojan Vukov u četvrtak 17 maj 2018 - 05:29:39
utorak 15 maj 2018
EUROMELANOMA DAN

Obaveštavaju se građani da će 21. maja 2018. godine moći da obave pregled sumnjivih mladeža bez uputa i besplatno u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice Zrenjanin, šalter br. 11 - kožno. Povod je Evropski dan borbe protiv melanoma–EUROMELANOMA 2018.
Svi zainteresovani mogu da se prijave za pregled putem interneta (www.euromelanoma.org), popunjavanjem upitnika koji se nalazi na početnoj stranici u periodu od 1. do 14. maja, kao i putem telefona od 14. do 16. maja od 08.00 do 20.00 h, putem besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888.
Građani koji ne uspeju da se prijave ne treba da brinu jer se ovakvi pregledi vrše svakodnevno uz uput.
Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože koja ima za cilj da svima pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. Započeta u Belgiji 1999. godine, ova kampanja se proširila na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu, skrining kampanju protiv raka kože, a Opšta bolnica Zrenjanin je od samog početka učesnica.
Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe i Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju (EADO), Intersekcijskim odborom za melanom Srpskog lekarskog društva, a pod pokroviteljstvom Evropske akademije za dermatologiju i venereologiju (EADV) i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Bojan Vukov u utorak 15 maj 2018 - 06:44:18
ponedeljak 14 maj 2018
OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA U ORGANIZACIJI SAVEZA ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN
Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obeležen je u Zrenjaninu Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu, u organizaciji Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin na čelu sa Đurđicom Šljapić.
Preporučeni slogan Međunarodnog veća medicinskih sestara (ICN) za ovu godinu je “Sestrinstvo: glas koji sledimo – zdravlje je ljudsko pravo“ sa ciljem da se ukaže da je zdravstvena zaštita dostupna svima, bez obzira na mesto gde se pruža i okruženje. >>
Bojan Vukov u ponedeljak 14 maj 2018 - 00:48:34
četvrtak 10 maj 2018
POSTUPANJE U SLUČAJU UBODA KRPELJA
Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obaveštava građane da je ujede krpelja moguće
sanirati u najbližoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite, odnosno domu zdravlja, gde se
vrši i inicijalno praćenje pacijenta. U slučaju pojave simptomatologije ili potrebe
konsultacije, pacijent će biti upućen na viši nivo zdravstvene zaštite.

Mere za građanstvo
• izbegavanje boravka u visokoj travi na neuređenim površinama
• korišćenje repelenata
• korišćenje odeće sa dugim nogavicama i rukavima
• temeljni pregled cele površine tela, a posebno toplih i vlažnih mesta sa tankom

kožom nakon svakog boravka u prirodi (posebno dece)
Nakon što se primeti prisustvo krpelja u koži potrebno ga je stručno i bezbedno ukloniti
(izvaditi) iz kože.
Ovo treba uraditi što pre pošto, iako verovatnoća prenosa infekcije nije velika, ona raste
sa povećanjem dužine boravka krpelja u koži.
Krpelje bi trebalo uklanjati u zdravstvenoj ustanovi (primarna zdravstvena zaštita).
Bojan Vukov u četvrtak 10 maj 2018 - 06:17:28
sreda 09 maj 2018
SVIM BEBAMA ROĐENIM TOKOM NEDELJE CRVENOG KRSTA URUČENI POKLONI
U sklopu obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta i Nedelje crvenog krsta (08.05-15.05.2018.), volonteri ove humanitarne organizacije iz Zrenjanina, na čelu sa predsednicom dr Sonjom Kapeler Puškarić, su 08.05.2018. god. posetili Službu ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Zrenjanin uručivši poklon pakete novorođenim bebama.
Predsednica Crvenog krsta Zrenjanin, dr Sonja Kapeler Puškarić je izrazila zadovoljstvo što je prva u nizu akcija baš na ovom mestu. Zahvalila se Crvenom krstu Vojvodine, zahvaljujući kojem će sve bebe koje budu rođene tokom Nedelje crvenog krsta dobiti poklone, u okviru tradicionalne akcije „Paket za novorođenu bebu“ , koja se organizuje dugi niz godina.
U ime mama, beba i zaposlenih se zahvalila dr Anastazija Savić – pedijatar na Odseku neonatologije i izrazila nadu za nastavak ove lepe tradicije.
Bojan Vukov u sreda 09 maj 2018 - 06:33:38
ponedeljak 07 maj 2018
MEĐUNARODNI DAN BABICA
„Najveća radost je postati majaka, druga radost je biti babica”
(Norveška poslovica)

Međunarodni dan babica - 5. maj, ustanovila je 1992. godine Internacionalna konfederacija babica. Obeležava se kao podrška babicama sveta da slave babičanstvo kao profesiju. Babice pomažu izgradnju zdrave porodice – u rukama babica je ključ za budućnost. >>

Bojan Vukov u ponedeljak 07 maj 2018 - 00:46:34

Idi na stranu       >>  

AZUS
Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAMGlavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov