Centar za socijalni rad Grada Zrenjanina

Vesti

Humanitarna akcija za socijalno ugrožene i stare

Centar za socijalni rad Grada Zrenjanina u saradnji sa Taxi plus udruženjem započeo je veliku humanitarnu akciju. Svaki sugrađanin koji se bude vozio vozilima ovog Taxi udrženja, učestvovaće u ovoj humanitarnoj akciji.

Humanitarna akcija

- Od svake ostvarene vožnje deo novca se odvaja i na taj način se sakupljaju sredstva kojim se pomaže dvema kategorijama socijalno ugoženih lica, starim osobama koje žive same u domaćinstvu, i nemaju bližih srodnika da o njima brinu, a nalaze u evidenciji korisnika novčane socijalne pomoći kao i socijalno ugroženoj deci, izjavila je za naš portal Julija Bobek, ispred Centra za socijalni rad grada Zrenjanina.

Od prikupljenih sredstava dobijenih od Taxi plus udruženja za protekli mesec, Centar za socijalni rad je kupio namirnice i sredstva za kućnu i ličnu higijenu i u formi paketa, ih odneo na kućnu adresu najugroženijim starim osobama sa teritorije Grada Zrenjanina i naseljenih mesta, dodaje ona.

Na ovaj način obradovali smo tri starije osobe iz naseljenih mesta Taraš, Botoš i Perlez, koje kako smo naveli, žive same u domaćinstvu, nemaju bližih srodnika da o njima brinu, i socijalno su ugroženi.

U planu nam je da sledećeg meseca dobijena novčana sredstva opredelimo socijalno ugroženoj deci, i da pomoć nastavimo da delimo naizmenično,starima i deci. Pozivamo sve sugrađane da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji,da na ovaj način pokažemo onim najugroženijim, da nisu sami.

Izvor: http://ilovezrenjanin.com/humanitarne-akcije/humanitarna-akcija-za-socijalno-ugrozene-stare/

You are here: Home Vesti Humanitarna akcija za socijalno ugrožene i stare