Centar za socijalni rad Grada Zrenjanina

Ministar Zoran Đorđević u Zrenjaninu: na dnevnom redu i obnova zgrade Centra za socijalni rad

08.05.2019

U radnoj poseti Gradu Zrenjaninu juče je boravio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Zoran Đorđević. Nakon sastanka u Gradskoj kući s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima, ministar Đorđević posetio je i zrenjaninski Centar za socijalni rad i upoznao se s radom, aktivnostima i planovima te ustanove. Bilo je reči i o nameri grada da obnovi zgradu u kojoj je smešten Centar.

Obraćajući se predstavnicima medija nakon sastanka s gradonačelnikom Janjićem, ministar Zoran Đorđević naglasio je da je država ove godine izdvojila pet miliona dinara više nego prethodne, kada su u pitanju namenski transferi. Smatra da je to dobar podsticaj i stimulans da se kvalitetno radi i u ovoj godini. 
- Što se tiče Centra za socijalni rad i obnove zgrade, mi smo, kao Ministarstvo, zauzeli stav da se ne bavimo građevinskim radovima, to je posao Kancelarije za javna ulaganja, ali smo se dogovorili da lokalna samouprava i Centar za socijalni rad zajednički apliciraju za tu namenu i uveren sam da će ovaj objekat moći da se uredi, prvo fasada, a potom i unutrašnjost. Zgrada je pod zaštitom, što predstavlja dodatnu poteškoću, koja će sigurno biti prevaziđena - rekao je ministar.

Naveo je i da se razgovaralo o svim sferama delovanja Centra za socijalni rad i problemima koji su prisutni. 
- Nema tu ničega što ne može da se prevaziđe, preneo sam rukovodstvu nešto i o planovima Ministarstva, o idejama koje postoje, kada je, na primer, u pitanju briga o mladima, i kako rešiti problem mladih koji nisu u hraniteljskim porodicama, već u zavodima, i koji kada postanu punoletni nemaju gde da odu. Takođe, razgovarali smo i o problemima starih lica i nedostatku smeštajnih kapaciteta, a o svemu će biti reči i na nivou Pokrajine, da pokušamo zajedničkim snagama da pomognemo i unapredimo te socijalne oblasti - naglasio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da su s ministrom održana dva kvalitetna sastanka, u Gradskoj upravi i Centru za socijalni rad.
- Sastanak u Centru za socijalni rad i razgovor s rukovodiocima bio je posebno operativan, i ministar je imao priliku da se upozna s problemima na terenu, a značajne informacije dobili su i rukovodioci, koji treba da sve to implementiraju u samom gradu - kazao je gradonačelnik i podsetio na izdvajanja grada u socijalnoj sferi.
- U budžetu za 2019. godinu predviđeno je 190 miliona dinara za različita socijalna davanja na teritoriji Grada Zrenjanina, što su značajna sredstva i zajedno s Centrom za socijalni rad i ostalim institucijama i ustanovama uspevamo da “pokrijemo” dosta potreba naših sugrađana kojima je takva pomoć neophodna - rekao je Čedomir Janjić. 

Radnom sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, načelnica Srednjebanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić, direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica i poslanica u Skupštini AP Vojvodine Stojanka Lekić. Ispred ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prisutna je bila i Bojana Barošević, v.d. pomoćnika ministra.  
 
Ovo je druga poseta gradu Zrenjaninu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u relativno kratkom vremenskom periodu, nakon što je 1. marta uručio donaciju tog ministarstva, sanitetsko vozilo. 
 
You are here: Home O centru Textovi o Centru Ministar Zoran Đorđević u Zrenjaninu: na dnevnom redu i obnova zgrade Centra za socijalni rad