Centar za socijalni rad Grada Zrenjanina

Ministar Đorđević uručio ključeve sanitetskog vozila

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević uručio je danas gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću ključeve novog sanitetskog vozila za potrebe Centra za socijalni rad.

Kako je ministar Đorđević naveo, u pitanju je potpuno opremljeno vozilo čija je vrednost 5 miliona dinara.
"Ne mogu da kažem da bih voleo da ga koriste često, voleo bih da ga nikada ne koriste, ali verujem da će svako njegovo korišćenje spasavati nečiji život i imati svoju svrhu", kazao je Đorđević predstavnicima medija na Trgu slobode, ispred Gradske kuće, gde je upriličena svečana primopredaja vozila.

Naveo je da su danas u Gradskoj kući Zrenjanina vođeni razgovori sa čelnicima lokalne samouprave i predstavnicima Centra za socijalni rad, Gerontološkog centra, kao i filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i PIO fonda.
"Razgovarali smo o tome šta bismo u budućnosti trebalo da radimo zajednički, a šta da unapredimo, nismo razgovarali o uspesima i svemu onome što je za pohvalu kada su ovi centri u pitanju, već smo se osvrnuli na to kako Ministarstvo može da im pomogne, da bi bili funkcionalniji u svom radu", rekao je Đorđević. 

Gradonačelnik Janjić je, zahvaljujući na donaciji, istakao da Grad Zrenjanin ostvaruje odličnu saradnju s Vladom Republike Srbije u celini, samim tim i sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. “Mislim da ovde danas slika govori i bolje od reči, ne mala sredstva izdvajamo za socijalnu zaštitu naših sugrađana, to radimo zajedno i sa Centrom za socijalni rad, Gerontološkim centrom i ostalim institucijama u toj oblasti, bez obzira jesu li oni u ingerenciji Grada, Pokrajine ili Republike, i rezultati su vidljivi svakodnevno”, kazao je Janjić i dodao da je današnji poklon Gradu od ministarstva bio potreban i da će se koristiti na pravi način. “Vozilo je pripalo Centru za socijalni rad, ali će ga sigurno koristiti i druge institucije”, objasnio je gradonačelnik Zrenjanina. 

Primopredaji vozila prethodio je radni sastanak gradonačelnika Janjića i ministra Đorđevića u kabinetu gradonačelnika, kom su prisustvovali i državni sekretar Nenad Nerić, posebni savetnik ministra Ana Đokić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura i Dragan Ćapin, direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica, direktorka Gerontološkog centra Tatjana Živanov, direktorka NSZ filijala Zrenjanin Tatjana Mijatović, direktorka RF PIO filijala Zrenjanin Jasmina Živović i poslanik u Skupštini APV Aleksandar Farkaš.

Izvor: https://www.facebook.com/zrenjanin023/

You are here: Home O centru Textovi o Centru Ministar Đorđević uručio ključeve sanitetskog vozila